INFRACRVENO GRIJANJE

ETHERMA PROIZVODNJA U HENNDORFU, Austrija

Proizvodnja električnog & infracrvenog grijanja prema vlastitom certificiranom patentu. Osim zadovoljavanja najviših standarda prema EU direktivi o smjernicama za snamanjenje emisije CO2, proizvodnja ETHERMA uređaja za grijanje ne samo da poštuje sva načela, nego i postavlja vlastite standarde.


MOGUĆNOST KOMBINACIJE S OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE

Infracrveni paneli mogu se spojiti s fotonaponskim sustavima na krovu. Potrebna struja više se ne uzima iz mrežne elektroopskrbe, jer solarne ćelije proizvode energiju za infracrveni sustav grijanja. Vlasnici zgrada postaju neovisni o javnoj opskrbi električnom energijom i grijanjem upravljaju na ekološki prihvatljiv način.

Infracrveno grijanje pogoduje zdravlju ljudi i koristi se u lječilištima i inim zdravstvenim institucijama

Oznake kvalitete TÜV i CE dokaz su najviše kvalitete obrade i sigurnosnih standarda naših infracrvenih grijača

Uz korištenje obnovljivih izvora energije ovo je grijanje budućnosti – uz najniže investicijske troškove

Bez održavanja, bez servisa, bez nabave materijala za grijanje. Time se štedi vrijeme i troškovi i prostor

Upotreba visokokvalitetnih i izdržljivih materijala čine ETHERMA infracrvene grijače kvalitetnim proizvodima koji vas prate tijekom cijelog životnog vijeka grijanja

Infracrveni grijači osiguravaju toplinu pritiskom na gumb, kada to vi želite ili potpuno automatski zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji upravljanja

Infracrveni grijači rade vrlo učinkovito – zbog jednostavne i precizne kontrole i 100% bez gubitaka

 U pogledu dizajna i inovativnosti – birajte između širokog spektra boja, usluga i aplikacija

Infracrveno grijanje...

Vrsta grijanja koja je zbog svojih izuzetnih prednosti prepoznata kao dugoročno, učinkovito, i efikasno rješenje.

Primjer infracrvenog grijanja najbolje se može usporediti sa kaljevom peći. Dakle to je isijavanje topline bez ispuhivanja i kolanja zraka.

Priroda je naš najbolji učitelj i inspiracija, uzimajući za primjer toplinu sunca nastala je ideja o infracrvenom grijanju. 

Zahtjeva visoke standarde gradnje sa dobrom toplinskom izolacijom, drugim riječima – kvaliteta prati kvalitetu.

Prednosti infracrvenog grijanja​

Osim očuvanja okoliša, budući da se kao energent za grijanje koristi el. energija, možemo navesti niz prednosti. Infracrveno grijanje ne isušuje zrak prilikom čega zrak ostaje svjež i ugodan.                                      

Smanjuje se mogućnost pojave gljivica i plijesni na zidovima budući da ovakav tip grijanja zagrijava predmete (zidove, podove, namještaj), te se na taj način ostvaruje anti kondenzacijski efekt.                                              

Ne stvara se temperaturna razlika poda i stropa, što je izuzetno pogodno za visoki strop, i za ljude sa problemom cirkulacije te se na taj način rješavamo “hladnog poda”.

Kako funkcionira?​

Klasičan primjer je kaljeva peć. 

Ona se zagrijava pomoću sagorijevanja gorive tvari pri čemu nastaje toplina koja zagrijava konstrukciju odnosno šamotnu oblogu koja zadržava toplinu te ju šalje prema oplati same peći odnosno – prema kalju.

U slučaju električnog infracrvenog grijanja, el. energija pretvara se u toplinsku te zagrijava okolnu materiju – betonski pod ili estrih obložen keramikom ili drvenom oblogom i čelik ukoliko se radi o infracrvenim panelima.

Implementacija & namjena​

Implementirati infracrveno grijanje – panele moguće je u svim objektima, iako prvenstveno njihova namjena je da služi grijanju, IR paneli praktični su i poželjni kao detalj prilikom uređenja interijera.

Kod infracrvenog sustava grijanja štedi se prostor koji kod drugih sustava grijanja iziskuje dodatne kvadrate za kotlovnice i kotlove, osim nečujnog rada imaju najviše proizvodne standarde koji jamče sigurnost i zadovoljstvo korištenja. 

Instalacija panela traje vrlo kratko, te je za 100 m2 / 5 KWh odnosno u prosjeku 7-8 panela potrebno izdvojiti jedan radni dan od 8 sati uz uvjet da su zadovoljeni uvjeti prethodnog razvlačenja i izvoda strujnog kabela na pozicije za montažu.